Animaattorin työ on tätä nykyä yleensä ruudun ääressä tapahtuvaa. Tänään on ollut itsellä pientä päänsäryn poikasta ja oli pakko pitää tauko ja käydä vähän ulkoilmassa treenailemassa pulkanvetoa koirien kanssa.

Kirjoittaessani äsken valmisteilla olevaan animaatiotutoriaaliini animaation äänimaailmasta nousi hauska ajatus: animaatiot tapahtuvat usein ulkosalla, kun taas animaattorit nököttävät lähes poikkeuksetta sisällä. Onko ulkokohtausten animointi tietokoneen ääressä puurtavan animaattoriparan ainoa keino päästä ulos luonnon helmaan?

Taukojen lisäksi myöskään työnteon ei ole välttämätöntä tapahtua sisätiloissa. Viime keväänä tein kotona piirrosanimaatioprojektia ja kun aurinko alkoi jo lämmittää, otin läppärini ja jatkoroikan ja menin saunan kuistille jatkamaan animoimista piirtopöytineni. Sitä jaksaa jotenkin ihan eri tavalla, kun ei tarvitse hengittää tunkkaista sisäilmaa.

Suosittelen lämpimästi kaikille kotona tietokoneen ääressä työskenteleville: kannettava kuistille ja mehulasi kouraan. Muuttuu kummasti työntekokin ihan loman tuntuiseksi. :D